Faceți căutări pe acest blog

marți, 10 aprilie 2012

Uleiuri pentru frumuseţe

   În ultimul timp se vorbeşte tot mai mult de beneficiile  uleiurilor în frumuseţe. Sunt naturale, ceea ce le aduce un mare plus şi fiecare dintre ele face minuni. Ele se găsesc în cât mai multe produse cosmetice, ceea ce este un lucru bun, dar consider că rezultatele  sunt cu mult mai mari în urma folosirii lor aşa cum sunt. 
 Iniţial am vrut să scriu despre toate ( uleiul de măsline, argan, cocos, jojoba, migdale dulci etc.) dar am realizat că nu am cum :P şi consider că fiecare merită propria lui postare :D

Uleiul de măsline:

   Binecunoscutul ulei de măsline cunoscut pentru capacitatea lui de a preveni ridurile, de a hidrata pielea uscată, dar şi pentru încetinirea îmbătrânirii pielii şi pentru reînoirea celulelor moarte.Acestea sunt unele din beneficiile lui şi poate fi utilizat aşa:

- aplicat direct pe piele sau folosit în alimentaţie pentru prevenirea ridurilor şi a îmbătrânirii cutanate. Pentru a hidrata pielea uscată,acesta se aplică pe zonele afectate, fie ale tenului, fie alea corpului (călcâie, coate). De asemenea, mai este bun de folosit şi după epilat.
- ca exfoliant, amestecat cu mălai sau cafea ( sau cu amândouă), asta pentru corp, iar pentru ten se aplică ulei de măsline pe faţă, urmând a freca uşor cu zahăr şi se clăteşte cu apă calduţă.
- un masaj cu acest ulei iţi lasă o piele hidratată şi catifelată.
- o piele catifelată capeţi şi dacă îl adaugi în cadă atunci când faci baie (câteva linguri).
- să nu uităm şi de unghii, acesta hidratează cuticulele şi întăreşte unghiile.
- este o minune şi pentru păr. Aplicaţi pe părul ud şi dacă se poate să staţi cu el cel puţin o jumătate de oră. Va lăsa un păr moale, mai puţin deteriorat şi s-a rezolvat problema cu părul încurcat, ca să nu mai zic că folosit regulat îngroaşă firul de păr şi mai este bun şi împotriva căderii acestuia. Folosit împreună cu uleiul de migdale (amestecaţi părţi egale) , este eficient împotriva mătreţii.
- a  demachiant, se îndepărtează cu un prosop îmbibat în apă călduţă.
- se mai poate folosi înainte de expunerea la soare (că tot vine căldura), el prevenind arsurile solare.Dar şi dacă acestea există deja, uleiul calmându-le. Se combină cu albuş de ou şi se aplică pe locul afectat.

Şi câteva măşti pentru ten şi păr:

- ten uscat: prepară-ţi o mască din ulei de măsline, gălbenuş de ou şi miere şi aplică pe faţă. Iţi va hidrata tenul.
- ten normal-mixt: se amestecă puţină pulbere de argilă cu un pic de ulei de măsline până când arată ca o pastă şi se ţine pe ten 10 minute.
- ten normal - curăţă pielea eficient: 1 castravete, 1 lingură lapte acru, ½ de lingură de ulei de măsline. Stoarce sucul din castravete, după ce l-ai dat pe răzătoare. Adaugă lingura de lapte acru şi uleiul de măsline şi amestecă bine. Aplică masca şi las-o să acţioneze aproximativ 20 de minute. Clăteşte cu apă rece.
- ten sensibil - curăţă şi hidratează: ¼ de banana bine coaptă, 1 linguriţă de ulei de măsline, 1 linguriţă de suc de castravete (dat pe răzătoare). Amestecă bine toate ingredientele şi lasă masca să acţioneze timp de 30 de minute, clăteşte cu apă călduţă.
- ten gras - îndepărtează excesul de sebum: 1 lingură de suc de roşii proaspăt, ½ de linguriţă de ulei de măsline şi 1 lingură de amidon. Amestecă ingredientele încet, până ce devin o pastă compactă. Aplică masca pe faţă  şi las-o să acţioneze aproximativ 20 de minute. Clăteşte cu apă caldă. 
- ten gras - hidratează şi curăţă: 1 linguriţă de făină de ovăz, 1 linguriţă de ulei de măsline şi una de lapte acru, ¼ de sare de bucătărie. Amestecă bine toate ingredientele, adaugă sarea şi amestecă bine din nou. Aplică masca pe faţă  şi las-o să acţioneze aproximativ 20 de minute. Clăteşte cu apă caldă.
-dacă nu îl suportaţi pe faţă şi vi se pare prea "greu" puteţi aplica comprese cu ulei.
- păr: ulei de măsline+un gălbenuş de ou+o lingură de miere sau ulei de măsline + ulei de ricin.
   La măştile de păr nu am mai menţionat cantităţile necesare de ulei pentru că depinde de lungimea podoabei capilare. Şi după cum deja cred că ştiţi se poate aplica pe păr un prosop îmbibat în apă fierbinte sau am mai citit undeva că înaintea prosopului să pui folie de aluminiu. Eu consider că mai bun e prosopul. :P

   Sper că v-am fost de folos si aţi aflat  lucruri noi despre beneficiile uleiul de măsline.

                                                                                                                           Pupuci Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu